Afdrukken

Uw band kiezen in functie van het seizoen

Van zodra de weersomstandigheden slecht zijn, is het beter uw voertuig uit te rusten met winterbanden. Wanneer de temperatuur minder dan 7°C bedraagt, rust uw voertuig dan uit met 4 winterbanden.

Een winterband kiezen

Van zodra de weersomstandigheden slecht zijn, is het beter uw voertuig uit te rusten met winterbanden.

Wanneer de temperatuur minder dan 7°C bedraagt, rust uw voertuig dan uit met 4 winterbanden. Dit is temperatuur waarbij het rubber van de zomerband verduurt en grip verliest. Ze zijn bestemd voor alle winterse omstandigheden: natte, doorweekte, besneeuwde en beijzelde wegen. Zich uitrusten met een winterband is een kwestie van veiligheid voor u en uw omgeving.

Met de winterbanden van KLEBER verkleint u uw remafstand en verhoogt u uw veiligheid.
Dankzij de tekening en de grote hoeveelheid natuurlijk rubber van de winterbanden kan de remafstand tot 50% worden verminderd. Een klassieke auto die 50 km/u rijdt op sneeuw zal 48 meter nodig hebben om tot stilstand te komen met zomerbanden en slechts 24 meter dankzij de winterbanden. Iets om over na te denken...

In tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt, slijten winterbanden niet sneller dan zomerbanden!

Het wordt ten stelligste aanbevolen 4 winterbanden te leggen. Met slechts 2 winterbanden loopt u het risico dat uw wegligging verandert bij winterse omstandigheden.

Winterbanden zijn verplicht in sommige landen van Europa. Zorg ervoor dat u in regel bent met de lokale wetgeving alvorens u op reis vertrekt.

Een zomerband kiezen

Eenmaal de winter voorbij is, kies voor zomerbanden!