Afdrukken

Waarom winterbanden?

Kies voor veiligheid: leg winterbanden wanneer het koudeseizoen begonnen is.

Tijdens de winter is de weg veel minder veilig dan tijdens de zomer: de grip is veel minder op een besneeuwd, beijzeld of gewoonweg nat wegdek.
Bovendien worden zomerbanden gekenmerkt door het feit dat hun prestaties bij temperaturen lager dan 7°C afnemen. Het is bijgevolg aanbevolen uw voertuig uit te rusten met winterbanden.

De winterband is namelijk speciaal ontworpen om te rijden in winterse omstandigheden:

  • op alle wegtypes: op besneeuwde, licht of zwaar beijzelde, gewoon of zeer natte wegen, wanneer veel water op de weg ligt maar ook op koude en droge wegen …
  • onder alle winterse klimaatomstandigheden: fijne of overvloedige regen, vochtig of zeer droog en koud weer…
  • bij zeer lage temperaturen.

De winterband verkleint het risico op aquaplaning dankzij de specifieke vorm die bedoeld is om het water dat onder de band loopt, af te voeren. Hij biedt een beter grip en een uitstekende trekkracht dankzij de grotere diepte van de inkepingen dan die van een zomerband.

De tekening op een winterband bevat bovendien veel meer lamellen dan een zomerband voor een goede grip op sneeuw. De winterband is tot slot samengesteld uit een speciaal mengsel van siliciumrubber dat zich aanpast aan lage temperaturen en een beter remgedrag mogelijk maakt.

De collectie winterbanden bekijken