Afdrukken

De boxer de mascotte van KLEBER

Ontdek de oorsprong van de KLEBER-boxer!

Een trouwe metgezel

Urvic, chien boxer mascotte de KLEBER

Het is in 1971 dat de boxer voor het eerst zijn opwachting maakt in de communicatie van het merk: hij is de vedette van een reclamecampagne en wordt duidelijk gekoppeld aan de kwaliteiten van de KLEBER-band.
Hij wordt de mascotte van het merk.

Waarom is er gekozen voor de boxer? Zijn fysieke en psychologische kwaliteiten lijken sterk op de fysieke en technische kwaliteiten van de KLEBER-banden.
Het is een trouw dier, de vriend van het gezin.

  • Het is een trouw dier, de vriend van het gezin.
  • De boxer is een en al spieren, een ware “hond in rubber”.
  • Hij waakt over de veiligheid van zijn baasje en verdedigt hem wanneer hij wordt aangevallen.
  • De boxer is een hond die waarschuwt alvorens hij reageert. Hij houdt de situatie altijd onder controle en verliest nooit het hoofd.

De boxer kan niet alleen aan de KLEBER-banden worden gekoppeld omwille van het feit dat hij “zich vastbijt in de weg”, zoals de communicatie het in die tijd verwoordde.

De kwaliteitskenmerken van de boxer…

robuust, gespierd, soepel, mobiel, snel, actief, rasecht, elegant, volgzaam, trouw.
… passen perfect bij de KLEBER-banden !

De boxer als vedette

Urvic, chien boxer mascotte de KLEBER
1971

De boxer komt voor het eerst op het voorplan in een communicatie van KLEBER. Het is Pérou Habert des Bastidans die het embleem wordt van het merk voor een reclamespot op televisie, een perscampagne en een affichecampagne.

1972

Eerste tekeningen van de boxer in het nr. 20 van het magazine Contact KLEBER.

Pub TV chien mascotte KLEBER
1973

Nieuwe televisiecampagne voor de lancering van de V10 S-band.

1984

De KLEBER-boxer is na een lange afwezigheid terug te zien op televisie. Hij bevestigt de terugkeer van het merk op het voorplan.

Pub TV chien boxer mascotte KLEBER
1985

De KLEBER-boxer draagt de innovaties van het merk in zich. Hij is verantwoordelijk voor het laten ontdekken van de banden “met brede schouders” en voor het ondersteunen van de lancering ervan.

1987

Een televisiefilmpje van 30 seconden, veel langer en vollediger dan de vorige, toont de boxer en de KLEBER-band afwisselend in actie om zo de parallel te trekken tussen de kwaliteiten van de KLEBER-banden en die van de boxer.
Ook worden radiospots verspreid tijdens grote automigraties, waarin de volgende boodschap wordt gegeven: “De weg is zwaar? … KLEBER, de banden die het rijden verlichten”.

KLEBER des pneus de grande race
1988

5 boksers, allemaal kampioenen van Frankrijk en overladen met medailles, worden ingezet om dat jaar de reclamespot te draaien. "Sultan", de protagonist van de film, heeft de belangrijkste prestatie neergezet, met behulp van zijn metgezellen en zijn dubbelgangers.

1991

Bij de bandenhandelaars kennen de kleine boxers een overweldigend succes. Ze verschijnen in een groots programma met als titel “winnende boxers”.

Urvic chien boxer mascotte KLEBER
1995

In deze campagne, waarin de mensen van KLEBER in de schijnwerpers worden geplaatst, zorgt de boxer voor een andere tonaliteit dan de andere campagnes, zowel meer gevoelsmatig en humoristisch, maar toch zeer professioneel.

1996

De banden DR 503 en DR 553 genieten voor hun lanceringen van een originele promotie op de verkoopplaats: een hond op ware grootte.
In 2009 zal een nieuwe serie worden gemaakt voor een nog realistischere weergave.

2007

Na een pauze in het begin van de jaren 2000 maakt de KLEBER-hond zijn officiële rentree in de communicatie buiten de media van het merk in 2007 met een nieuwe boodschap: “KLEBER, het vertrouwen dag na dag”. Urvic des Gorges d’Héric wordt het embleem van het merk KLEBER.

Bryane en Burton stellen zich voor

In 2007 is het Bryane, de nicht van Urvic, die het embleem van KLEBER is geworden. Sinds 2011 is het Burton die zijn beeltenis leent aan het merk, met name op het beeldscherm.

De boxer in al zijn vormen

De afbeelding van de boxer, de emblematische mascotte van KLEBER, is tal van keren en in zeer uiteenlopende vormen gebruikt voor reclamevoorwerpen: knuffeldieren, USB-sticks…