Afdrukken

De KLEBER Quadraxer 2 band : Veiligheid in alle seizoenen

Het ontwerpen van een band die zijn hoge prestatieniveau handhaaft op droog, nat én besneeuwd wegdek, dat is de uitdaging waarin KLEBER succesvol is geslaagd met de nieuwe KLEBER Quadraxer 2 band. Hieronder lees je enkele interessante bevindingen van een van de ontwerpers, Wilfried Chades, Technisch Manager voor het winteraanbod van KLEBER.

Wat waren uw prioriteiten tijdens het ontwerpproces van deze nieuwe band?
De nieuwe KLEBER Quadraxer 2 is het resultaat van een lang ontwikkelingsproces en testfase die twee jaar geleden werden opgestart. Ons doel was eenvoudig: de prestaties van zijn voorganger verbeteren, met behoud van de indrukwekkende levensduur. Vandaag zijn we met succes in de uitdaging geslaagd die we onszelf hebben opgelegd, aangezien de KLEBER Quadraxer 2 band een 3 PMSF* beoordeling op sneeuw en een B-beoordeling op nat wegdek heeft gekregen. Het is de enige band in zijn categorie die zo’n goede waardering krijgt. (1) Sinds 1 mei is de band beschikbaar, en met zijn indrukwekkende kwaliteiten wordt hij zeker een succes op de markt van vierseizoensbanden.

Wat zijn de bepalende technische specificaties van de KLEBER Quadraxer 2 band?
Bij het ontwerpen van deze band hebben we gekozen voor een V-vormig richtingsgebonden profiel met groeven die breder zijn naar buiten toe. Dit maakt het voor de band mogelijk om het water beter te verplaatsen. Onze technologische ontwerpen lieten ons toe de remafstand op nat wegdek (2) te verbeteren, terwijl ook het risico op aquaplaning werd verminderd. Dit betekent een énorme verbetering voor de veiligheid van de bestuurder.
Naast deze wijzigingen hebben we ook kleine scharnieren toegevoegd – inkepingen die in de lengterichting liggen en die maar een paar centimeter zijn in omvang – die het contactoppervlak met de grond verhogen. Dankzij dit innovatieve loopvlakpatroon hebben wij de remafstand op droog wegdek met 3,5 m verkort in vergelijking met zijn voorganger. (3) Tot slot laten de nieuwe horizontale stroken op het midden van de band het toe om meer grip te hebben op sneeuw bij het vertrekken, waardoor de band uitstekende prestaties levert op dit soort oppervlak. (4)

Wat was de grootste uitdaging bij het ontwerpen van de KLEBER Quadraxer 2 band?
Eerst hebben we een 3D-model gebouwd om de optimale combinatie van onze verschillende technologieën uit te testen. Op deze manier wilden we de band de best mogelijke prestaties laten verrichten. Ons grootste succes is de levensduur die we verkregen hebben: deze band zal 9.630 km langer meegaan dan zijn grootste concurrent, de Hankook Kynergy 4S band.

----
(1) De KLEBER Quadraxer 2 band heeft een B-label op nat wegdek, een klasse beter dan de HANKOOK Kinergy 4S band die het C-label kreeg. Bron: Product Tracking Report augustus 2015.
 
(2) De remafstand op nat wegdek werd met 5% verkleind in vergelijking met zijn voorganger, de KLEBER Quadraxer, in de afmeting 91H 205/55 R16. Interne test Michelin-groep, uitgevoerd in december 2014 in het Technologisch Centrum van Ladoux.
(3) De remafstand op droog wegdek is met 3,5 m verkort, d.w.z. 9% korter in vergelijking met zijn voorganger, de KLEBER Quadraxer in de afmeting 91H 205/55 R16. Interne test Michelin-groep, uitgevoerd op 26/01/2015 op het circuit van Fontange.
(4) Homologatie wintermarkering 3PMSF* en M+S**3
(5) Tests uitgevoerd door het DEKRA Test Center, op verzoek van Michelin, in december 2015. Dit in de afmeting 205/55 R16, waarbij de KLEBER Quadraxer 2 en HANKOOK Kinergy + banden werden vergeleken. Bron: Consument jaarkilometrage: Europees gemiddelde jaarkilometrage van 12.281 km / jaar (in km / auto), d.w.z. 1023 km/maand. Van Observatoire Automobile CETELEM 2015, Bel, DE, FR, IT, PL, UK (http://observatoirecetelem.com/publications/2015/observatoire-cetelem-automobile-2015.pdf).