Afdrukken

Wat als u geld zou kunnen besparen dankzij uw banden?

Door uw banden te onderhouden kan u geld besparen!

Hoewel Europeanen zich meer en meer bewust zijn van de milieu-impact van hun woning of hun afvalbeheer, maken ze niet altijd de directe link tussen het milieu en hun autogebruik. Als we echter kijken naar de urgentie (25% van de CO2-uitstoot wordt door het verkeer voortgebracht, waarvan 40% direct gerelateerd is aan de auto), zullen we allemaal moeten werken aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. En de oplossingen daarvoor zijn er!

Veel Europeanen zijn niet bereid om hun wagen af te geven; de meerderheid ziet een auto nog steeds als een teken van vrijheid en onafhankelijkheid. Maar een nieuwe trend is in opmars: volgens een TNS Sofres onderzoek (1) kijkt 85% van de Fransen eerst naar autogerelateerde zaken indien ze geld willen besparen. Daardoor zal het onderhoud van een wagen en zijn banden dus eerder een investering worden dan een kost.

Er zijn enkele controlepunten die het mogelijk maken om milieuvervuiling, C02-uitstoot en zelfs het brandstofverbruik te beperken: minstens één keer per maand de bandenspanning meten, minstens 6 keer per jaar het oliepeil controleren en een diagnose maken van de uitlaatgassen zou het mogelijk maken om de vervuiling al tot 20% te verminderen, de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik tot 5%. Aarzel dus niet meer: houd controle over uw banden!

 

 ----

(1)    Bron: Het TNS Sofres onderzoek voor de Mobivia Groupe werd online gerealiseerd van 4 tot en met 9 november 2015 onder 1068 Fransen van 18 jaar en ouder, die als bestuurder verantwoordelijk waren voor het onderhoud van hun auto.

(2)    Het resultaat werd op bijna 300.000 voertuigen geconstateerd sinds de lancering van het Ecoperformance aanbod op het gehele Norauto netwerk.